Flyttade in i huset 2003 på vårkanten och det var då vi började stifta bekantskap med husets hjärta, en CTC 265B kombinerad ved- och oljepanna från -69 kallt. Med ett expansionskärl från samma år…smiley

Oerfaren som man var i pannsvängen undrade man förstås om man kanske skulle byta panna? Men grannen som själv har en panna från -50-talet menade att våran var nästan som ny och säkert kunde hålla länge till så bestämde vi oss för att behålla den. Tills vidare åtminstone. Detta var på den tiden olja fortfarande var ekonomiskt försvarbart, runt 6000:- har jag för mig vi betalade för första kubiken vi beställde. 2 år senare var oljepriset uppe i över 10000:- och då blev fart. Kontakt togs på hösten med en lokal pelletsinstallatör och vips så var man glad ägare till en PX21:a från KMP.

Blog Image

Läckert va?

Nåt år senare började man tröttna på att springa ner och justera shunten på vintermornarna då temperaturen i huset gått ner till 16 för att efter jobbet sänka igen då solen legat på och man hade tropisk värme i tv-rummet. Fick höra talas om Automatshuntar och tänkte att det måste vara människans bästa uppfinning nånsin. Så det bidde ett inköp av en Automix 20 för runt 2000:-. Shuntmotor, styrenhet och innegivare. Väldigt lättinstallerat. Många på nätet och på jobbet propagerade för utegivare men jag har aldrig fattat poängen. Jag skiter väl i temperaturen ute, det är inne jag vill ha ett sjysst klimat. Och det funkade över förväntan. Temperaturen första året höll sig stadigt runt inställt värde(+/- en halv grad)! Förstår inte hur en utegivare skulle kunna göra jobbet bättre ärligt talat!

Brännaren fyllde nyss 3 år och tuffar stadigt på. Något pelletsförråd har det inte blivit än men det kommer nog så småningom. Fördelen med småsäck är ju att man sparar in gymkortet! smiley