Knappt hade jag hunnit njuta av mina första två sensorer innan jag kände ett pockande behov av den nya rökgassensorn som inkommit i webshoppen. Snabbt var en ny beställning gjord och efter sedvanlig blixtsnabb leverans från shop.temperatur.nu så hade jag en insticksgivare och ett högtemperaturinterface i brevlådan. Samt en extra tempsensor för mätning av inomhustemperatur.

In å borra i rökgasröret och in med ett par grenkontakter på 1wire-slingan och vips tjofräs så hade jag en tuff typK-sensor i filsystemet. Fungerar klockrent!

Blog Image

Temperaturerna ligger under drift på i snitt 240 grader och peakar på 280 grader vanligvis vid uppstart innan draget kommit igång ordentligt. Lite högt tycker jag men inte helt oväntat. CTC265B kanske inte är bästa pannan för pellets(fast det finns förvisso många sämre också).